Tapijt

In tegenstelling tot wat men vaak denkt over vast tapijt in huis, is dit type vloerbekleding een zaligheid in huis. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk om 's ochtend met blote voeten door de dressing te lopen. Of om 's avonds zonder sloefen aan je bureau te kunnen zitten.

Velen denken dat tapijt zeer moeilijk te reinigen is, omdat deze vloerbekleding stof bijhoudt. Wij zien dit echter als een voordeel. Tapijt houdt het stof vast, waardoor de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Met een degelijke stofzuiger, kan het stof zeer makkelijk verwijderd worden en bent u zeker van een propere ruimte.

Tapijten komen in verschillende maten, vormen en dessins voor. Zo zijn er tapijten op 2m, 3m of 4m breedte. Dit is zeer mooi wanneer volledige kamers bekleed worden. De naden worden dichtgezet met speciaal handgereedschap en zullen weinig of niet zichtbaar zijn na beloop.

 

"Tapijt zorgt voor het stof in huis,, - Jep!

Tapijttegels

Tapijttegels geven u de kans om een speelsere look te geven. De keuze van het patroon bepaalt mee de uitstraling van de ruimte, maar kan ook invloed hebben op de vorm. Lengte of breedte van de ruimte kunnen anders lijken, wanneer de tegels in een bepaald patroon geplaatst worden.

Naast het esthetische, hebben tapijttegels ook als voordeel dat ze halfvast geplaatst kunnen worden. Dit wil zeggen dat ze niet volledig verlijmd worden, maar in een vasthoudende primer geplaatst kunnen worden. Daardoor kan men bij ernstige vervuiling makkelijk een tegel verwijderen en vervangen door een nieuwe.

Enkele van onze collecties lopen parallel met collecties uit de LVT's (vinyl tegels). Een ruimte kan op deze manier zeer creatief ingevuld worden.
Wij helpen u hier graag mee verder in onze toonzaal.

Flotex

Flotex is een uniek product in de tapijtcategorie. Dit type "tapijt" is zeer kortharig en heeft geen polen of lussen zoals dat bij de meest gekende tapijten wel het geval is.
Bij Flotex staan de haren recht omhoog. Dit geeft een enorm voordeel in onderhoud ten opzicht van tapijt.

Stof wordt goed vastgehouden door de haren, maar wordt ook makkelijker weer afgegeven, wanneer u er met de stofzuiger over gaat. Het stof komt namelijk geen hindernissen tegen wanneer het opgezogen wordt. Ook kan Flotex bij zwaardere bevuiling van onder andere tomatensap of wijn, gereinigd worden met water en zeep. De opstaande haren geven de bevuiling sneller af, waardoor blijvende vlekvorming bijna vermeden kan worden.

Net zoals bij tapijt, geniet u bij Flotex van de verhoogde akoestische waarde en van het warm en aangenaam beloop.

Er zijn verschillende collecties beschikbaar, waaruit u uw ruimte de juiste klassevolle of net speelse uitstraling kan geven.