Sinds kort hebben wij ons gamma uitgebreid met vensterbanken uit composiet. Dit materiaal biedt een uitstekende bescherming tegen krassen en vlekken en kan tegen een stootje. 

KWARTS

Kwartsoppervlakken bestaan voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Kwarts, gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2),  vertegenwoordigt meer dan 12% van het volume van de aardkorst en behoort tot de meest voorkomende mineralen. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. De natuurlijke kwartskorrels worden onder hoge druk vermengd met harsen, granietgranulaten en pigmenten wat een duurzaam en zeer sterk materiaal oplevert.

 

Eigenschappen  

Vlek- en zuurbestendig, kwarts is niet poreus en is daardoor uitermate bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers.

Kras- en schokbestendig, kwarts is een van de hardste mineralen ter wereld en daardoor bijzonder krasbestendig en stootvast.

Onderhoudsvrij,  deze materialen behoeven geen behandeling met een impregneermiddel of vlekstop. Dit wordt zelfs afgeraden!

 

Kleuren

Venstertabletten in kwarts zijn verkrijgbaar in meer dan 50 unieke kleuren met een gepolijste afwerking.

Wit, beige, grijs of zwart; effen of gespikkeld; geïnspireerd op graniet, marmer of arduin: deze dessins hebben een luxueuze uitstraling en een prachtig resultaat in elk interieur. 

 

Afmetingen

Wij leveren en plaatsen venstertabletten op maat in een dikte van 20 mm en een maximale lengte van 150 cm uit één stuk. Grotere tabletten zullen met een centrale naad worden uitgevoerd. De breedte kan vrij bepaald worden met of zonder oversteek van 10 / 15 / 20 / … mm naar keuze! De lange zichtbare zijde en twee korte zijden worden gepolijst, inclusief klein facet boven en onder, afgewerkt.